Contact Contact

TivoliVredenburg vernieuwd hoofdkwartier 3FM Serious Request

13 juni 2019

Radio-actie Serious Request van 3FM gooit het dit jaar over een andere boeg. In plaats van een Glazen Huis met vastende dj’s, trekken drie dj-teams door het land om geld in te zamelen. TivoliVredenburg is het hoofdkwartier tijdens deze actieweek.

In TivoliVredenburg worden radio-uitzendingen opgenomen en er is een festival met optredens, workshops, lezingen, “TED Talks”, games, karaoke en nog veel meer. Ook krijgen dj’s daar de opdrachten die ze tijdens hun tocht moeten uitvoeren. De dj’s trekken lopend door het land en maken 24 uur per dag items voor radio en online.

Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel kan kiezen’: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

3FM Serious Request: De Lifeline
Deze editie van Serious Request wordt gemaakt voor en door het publiek: zij organiseren acties waar de DJ-teams tijdens hun tocht voorbij trekken. Anders dan bij voorgaande edities komt 3FM Serious Request naar de actievoerders toe. Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd.

Sharid Alles, zendermanager 3FM: “3FM Serious Request is al 14 jaar lang een sterk evenement dat fantastische doelen heeft bereikt en voor onvergetelijke momenten heeft gezorgd. Deze editie wordt voor en door een andere 3FM-generatie gemaakt: deze keer gaan de DJ’s het hele land in en is er niet één centrale actieplek. Ook kun je nu zelf bepalen wat jij belangrijk vindt en voor één of meerdere doelen gaan. Het gevoel en het doel van de actie zijn niet veranderd, maar met deze vorm kunnen we het luisterende publiek meer dan ooit bij 3FM Serious Request betrekken en activeren.”

player loading...