Contact Contact

TivoliVredenburg thuisbasis voor UIT

20 augustus 2020

Ieder jaar wordt TivoliVredenburg in augustus een aantal dagen omgetoverd tot hoofdkwartier van de UIT (Utrechtse Introductie Tijd). Tijdens de UIT maken jongeren die in Utrecht komen studeren kennis met alles wat de stad te bieden heeft: studentenverenigingen, uitgaansgelegenheden, musea enz.

Helaas gooide het coronavirus dit jaar roet in het eten. De organisatie achter de UIT loste deze situatie creatief op en liet de UIT op een minder fysieke manier toch plaatsvinden. TivoliVredenburg mocht tijdens deze bijzondere editie van de UIT het decor zijn van alle livestreams en uitzendingen.

De Pandora Foyer werd omgebouwd tot studio, met in de oude rookruimte het regiehok. In de foyer werden verschillende live-uitzendingen gerealiseerd, met bekende en onbekende gasten, muziek en ander vermaak. Ieder ochtend begon met een dagstart waarbij onder andere de bekende Utrechters Daan Boom en Tony Junior aanschoven om te vertellen over hun geliefde Utrecht. Van de 4000 “UITlopers” waren er gemiddeld 3600 ingelogd op de livestreams.

Wij zijn blij dat we ook dit jaar ons pand als thuisbasis voor de UIT beschikbaar konden stellen. De Pandora Foyer deed in deze setting niet onder voor een professionele tv-studio. Ook (semi) digitaal was de UIT een groot succes en hebben de nieuwe studenten op een laagdrempelige en vooral gezellige manier kennis kunnen maken met Utrecht. Hopelijk kan er volgend jaar weer fysiek gefeest worden tijdens de UIT. Dan zijn wij bij TivoliVredenburg vast ook weer van de partij!