Contact Contact

TivoliVredenburg geniet vertrouwen van een bijzonder gezelschap

6 juli 2020

Op donderdag 2 juli mochten we in TivoliVredenburg de leden van de NVII (Nederlandse Vereniging van Internist-Infectiologen) ontvangen. Zij hielden hun jaarlijkse algemene ledenvergadering, uiteraard volgends de richtlijnen van het RIVM, op anderhalve meter afstand in de Grote Zaal.

De Grote Zaal leent zich uitstekend voor bijeenkomsten met anderhalve meter aftand tussen aanwezigen. Na gebruik van deze zaal voor kleinschalige concerten, het afscheid van burgemeester Jan van Zanen en interne vergaderingen, bevestigde deze vergadering dat opnieuw. Verschillende sprekers betraden het podium terwijl de overige deelnemers aan de vergadering op de tribune van de Grote Zaal plaatsnamen. Voor de vergadering werd er gezamenlijk gegeten bij onze bar-brasserie Danel en achteraf keerden de vijftig aanwezigen terug naar Danel voor een gezellige borrel.

De NVII is, vooral in deze tijd van corona, een bijzondere club om te mogen ontvangen.  Een aantal leden van de NVII zijn ook lid van het Outbreak Management Team dat adviseert over coronamaatregelen. Dat TivoliVredenburg juist door deze vereniging is gekozen als geschikte locatie voor hun algemene ledenvergadering, is een groot compliment.

‘TivoliVredenburg heeft de COVID-regels goed op orde’, concludeert Andy Hoepelman van het UMC. ‘We voelden ons hier fijn en veilig. Voor ons extra belangrijk, want wij hebben hoe dan ook een voorbeeldfunctie. Tijdens de ontvangst werden de regels uitgebreid toegelicht door een van de gastvrouwen. Er was voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden, er waren aparte in- en uitgangen en TivoliVredenburg is uitmuntend geventileerd. Dat geeft vertrouwen voor dergelijke bijeenkomsten!’

Lees hier ook het artikel dat Events.nl over deze bijeenkomst schreef.