Contact Contact

Samen op zoek naar kleine oplossingen voor grote uitdagingen

12 juni 2018

Op maandag 11 juni 2018 werd Utrecht bezocht door ondernemers, bestuurders, wetenschappers, vrijwilligers en professionals in het kader van de Sociale Top, een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
De top, die jaarlijks wordt georganiseerd om het gesprek over uitdagingen rondom zorg, onderwijs, wonen, werk, sport, cultuur, veiligheid en integratie te bevorderen, werd afgesloten in TivoliVredenburg.

In de Grote Zaal ging Eric Corton in gesprek met interessante gasten, waaronder Mirande Bakker (Mis(s) Nederland), Kirsten van den Hul (PvdA kamerlid), Dwight van den Vijver (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018, Hulpofficier van Justitie en gastdocent Politieacademie), Maher Mansour (Syrische sterrenkapper), Fatima El Kaddouri en Kajsa Ollongren (minister van Buitenlandse Zaken).

Ook de catering in TivoliVredenburg sloot, dankzij samenwerkingen met Parc SpelderholtDe Koekfabriek en Moestuin Maarschalkerweerd, goed aan op het sociaal-maatschappelijke thema van de dag. Een inspirerend evenement met vele mooie voorbeelden van kleine oplossingen voor grote uitdagingen.

Bekijk voor een impressie van de dag ook de aftermovie.

Foto: Martijn Beekman